Vad krävs av en fodervärd?

SE*Amfiliki's har planer på att skaffa en ny avelshane till uppfödningen. Då det redan bor fyra katter i hushållet är det inte möjligt att även husera en fertil hane. Därför sökes en fodervärd som har möjlighet att hålla en hane fertil under en begränsad period.

Fodervärden ska betrakta katten som sin egen från början även om ägarskapet kvarstår på uppfödaren så länge det finns parningar kvar att uppfylla. Hur länge hanen skall hållas fertil framgår av fodervärdsavtalet som tecknas mellan parterna. Sveraks fodervärdsavtal används.

Fodervärden ska förstå att det inte är en gratis katt den får utan att det kommer krävas lite arbete från dennes sida. Det kan vara en fördel om man är lite intresserad av avel och vill bidra till en sund avel och utveckling av den sibiriska rasen.

En förutsättning för att kunna bli fodervärd är tidigare erfarenhet av katter samt lämpligt boende inom rimligt avstånd från Göteborg. Önskvärt är att fodervärden kan ha ett par parningar hemma hos sig - under ledning av uppfödaren såklart.

Det finns alltså ingen katt än så länge utan först när en lämplig fodervärd dyker upp så kommer sökprocessen igång. Detta innebär alltså att fodervärden får möjlighet att ta emot en kattunge.

Om du tror att du uppfyller kraven så maila och berätta om dig själv och eventuell familj, boende och arbetstider med mera.     

amfilikis@gmail.com