Jag heter Helén Olsson och min stora passion i livet är katter! Jag jobbar även som professionell kattvakt sedan 2010 så jag har hunnit träffa många katter vid det här laget. Den sibiriska rasen ligger mig varmast om hjärtat och därför har jag valt att börja med ansvarsfull avel på den.

Under mina år som kattvakt och genom studier av senaste forskningsrön om katten så har jag skaffat mig en gedigen kunskap på området. Jag har ett diplom från en utbildning arrangerad av COAPE/International Cat Care inom området Feline Health and Welfare. International Cat Care är ett av världens mest framstående organisationer för forskning och utbildning om katten. Under våren 2017 har jag också läst PawPeds G1 kurs- se länken nedan. Det finns otroligt mycket att lära sig om katter och mer kunskap förbättrar vår relation till och våra möjligheter att påverka kattens livskvalitet.

Min utgångspunkt i aveln är att är att avla på friska och trygga individer. Jag avlar inte främst för att få fram BIS- katter som går bra på utställningar även om jag vill få fram rastypiska individer. Viktigast är att bredda avelsbasen och gärna ta in nytt blod i linjerna.

 

//www.pawpeds.com/pawacademy/courses/g1/g1students_se.html